unnamed 5
A Nemzetközi Gyermek Játékok (International Children's Games – ICG) a második világháború után jött létre egy szlovén testnevelőtanár kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a nemzetek közötti béketeremtéshez. Kezdetben csak Szlovénia és a környező országok, régiók csapatai vettek részt a játékokon, mára azonban világméretű, évente ismétlődő rendezvénnyé nőtte ki magát a verseny.
 
Magyarországról Sopron és Szombathely után 2005-ben Kecskemét is csatlakozott a megmérettetéshez, amikor a házigazda angliai Coventry testvérvárosaként meghívta. Azóta gyakorlatilag minden évben ott van a város a versenyen, sőt, 2020-ban Kecskemét szervezte volna az eseményt, ha a koronavírus-járvány közbe nem szól.
 
A Nemzetközi Gyermek Játékokon 12-15 éves gyerekek indulhatnak. Az esemény léptékét és rangját mutatja, hogy az utóbbi években már mintegy 40-50 ország 60-70 városa vett részt rajta, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is hivatalosan elismeri.

A kecskeméti csapat idén négy sportágban – labdarúgás, úszás, atlétika, asztalitenisz – vett részt, és négy éremmel tért haza. Aranyérmet szerzett a labdarúgócsapat (Czumbil Mihály Zoltán, Kovács Martin, Sódar Gellért, Diószegi Kristóf Balázs, Szabó Benedek Márk. Keindl Kristóf Csaba, Lehotai Ákos, Gyapjas Botond), Molnár Viktória atléta, valamint Czeglédi Diána úszó, aki az arany mellett egy ezüstérmet is bezsebelt.

Czeglédi Diána 200 méteres női hátúszásban magabiztos versenyzéssel aranyérmet szerzett, 200 méteres női gyorsúszásban pedig hatalmas hajrával a második helyen csapott célba!

unnamed 6

Az úszókat Dia mellett Bali Dorottya, Gajári Márk és Szalontai Roland képviselte.
unnamed 4
 
'A' döntős helyezések:
Czeglédi Diána
200 méter női hát 1.
200 méter női gyors 2. 
100 méter női gyors 5.
 
Bali Dorottya
200 méter női gyors 8.
 
'B' döntős helyezések:
Czeglédi Diána
100 méter női mell 2.
 
Bali Dorottya
100 méter női gyors 1.
50 méter női mell 2.
100 méter női pillangó 5.
 
Gajári Márk
50 méter férfi mell 6.
100 méter férfi mell 6.
 
Szalontai Roland
100 méter férfi mell 8.