Mszros Dniel s Nagy Zoltn

Az Úszó Ifjúsági Európa-bajnokság 2021. július 6 és 11. között került megrendezésre Rómában, ahol a BÁCSVÍZ KVSC egyesületét Mészáros Dániel képviselte. A versenyen 37 ország legjobb ifjúsági korosztályú versenyzői vettek részt.

A kontinens bajnokságra Mészáros Dániel az Ifjúsági Országos Bajnokságon elért időeredményeivel kvalifikálta magát, elsősorban a magyar váltók - 4x100 méteres mix gyorsváltó, 4x100 méteres férfi gyorsváltó, 4x200 méteres férfi gyorsváltó, 4x100 méteres férfi vegyesváltó - legerősebb tagjaként, továbbá egyéniben 50 méter gyorson indult. Legerősebb számában, 100 méter gyorson sajnos a váltók prioritása miatt nem állhatott rajthoz.

4x100m mix gyorsvlt

Dani nagyszerűen teljesített a magyar váltókban, a 4x100 méteres mix gyorsváltó tagjaként sikerült délelőtt a legjobb nyolc nemzet közé verekednie magát a magyar kvartettnek, majd az esti fináléban ezt tovább fokozva, felállhattak a dobogó harmadik fokára. Óriási siker, hogy újra Ifjúsági Európa-bajnoki érem került kecskeméti versenyző nyakába. A 4x200 méter férfi gyorsváltó is döntőbe jutott, ahol végül nagy küzdelemben a 6. helyet szerezték meg a magyar fiúk. A 4x100 méteres férfi gyorsváltó 10. helyen végzett. 50 méter férfi gyorson Dani 33. helyen végzett a 82 fős mezőnyben. A verseny utolsó napján a magyar 4x100 méteres férfi vegyes váltó is közel volt a döntőbe jutáshoz, azonban 3 tizeddel a 9. helyen zárták az előfutamokat. Dani 100 méter gyorsúszása azonban ebben a váltóban sikerült a legjobban, feltörte az 50 másodperces álomhatárt: ideje 49.72, amely komoly bizakodásra ad okot a jövőt illetően.

Az Ifjúsági Európa-bajnokság színvonalas mezőnyt vonultat fel, akik közül több kiválóság éremért ugrik vízbe az Olimpián. Daninak nagyon jó lehetőség és tapasztalat volt ez az Európa-bajnokság, haladunk tovább a felkészítésében Bács Ferenc és Bálint Zoltán kollégákkal. Az 50 másodpercen belüli idő és az érem nagyon meggyőző eredmény, büszkék vagyunk Danira!

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc