4x200m férfi gyorsváltó és edzőik

2019. június 19 - 22. között a Kecskeméti Fürdőben került megrendezésre a LXIII. Országos Serdülő Bajnokság. A rangos eseményen, mely egyben Open verseny is volt, 81 egyesület 479 versenyzője vett részt.

"A négynapos verseny legemlékezetesebb pillanatai között elsőként említem meg a váltó versenyszámokat. A hazai szurkolótábor csodás hangulatot teremtett, amely nagyon inspirálóan hatott úszóink számára – kezdte értékelését Nagy Zoltán a BÁCSVÍZ KVSC úszószakosztályának vezetője.

A férfiaknak megrendezett három váltószámból kettőt is magabiztosan nyert meg a Mészáros Dániel, Garajszki Máté, Lajter Szabolcs és Demjén Bátor összeállítású csapat: a második napon a 4x200 méteres gyorsváltóban, harmadik nap pedig a 4x100 méteres gyorsváltóban, saját egyéni csúcsaikat messze túlszárnyalva győzedelmeskedett a BÁCSVÍZ KVSC csapata.

Mészáros Dániel 50, 100 és 200 méteres gyorsúszó számokban is esélyesnek tudhatta magát. Élve ezzel a lehetőséggel, mindhárom számban a dobogón végzett. 50 méter gyorson bronzérmet, 200 méter gyorson ezüstöt nyert, a 100 méteres gyorsúszás döntőjében pedig a korosztályos országos ranglistavezető idején tovább javítva magyar bajnok lett. Külön öröm, hogy a szombati versenynapon tartott edzőbizottsági ülésen biztossá vált, hogy Mészáros Dánielnek sikerült kvalifikálnia magát a 2019 júliusában Bakuban megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon részt vevő magyar válogatottba.

Demjén Bátor leginkább állóképességi számokban jeleskedett. 1500 méter gyorsúszásban, egyéni csúccsal bronzérmet nyert. 800 és 400 méter gyorsúszásban, valamint 400 méter vegyesúszásban, rendkívül izgalmas döntőkben egyaránt az ötödik helyen végzett.

Lajter Szabolcs a váltókon kívül a három mellúszó számban verekedte be magát a legjobb 8 közé. 200 méteren, előfutamában és a döntőben is egyéni csúcsot úszva a hetedik helyet szerezte meg. 100 méteren, szintén két egyéni csúccsal, a 6. helyen zárt. A verseny záró napján, az 50 méteres mellúszás döntőjében a korosztályos ranglistavezető idejét tovább javítva, a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Garajszki Máté pillangó- és hátúszásban volt érdekelt a délutáni döntők folyamán. 100 méter háton 7., 200 méter pillangón 8. helyen végzett. Ezt követően 50 méter férfi pillangóúszásban egyéni csúccsal szerezte meg a 7. helyet, míg 200 méter hátúszásban az 5. helyen sikerült zárnia a döntőt. Máté a gyorsúszó váltókban befutóként szerepelt és két fantasztikus úszással kulcsszerepe volt a bajnoki címek megszerzésében!

A 4 kiemelt fiú mellett az egyesület többi serdülő és gyermek korosztályú versenyzője is több egyéni csúccsal járult hozzá a kiemelkedő eredményhez.

Összességében tehát remekül szerepeltek úszóink: 3 arany, 1 ezüst és 3 bronzérmet, valamint 10 döntős helyet szerezve az egyesületi rangsorban a 4. helyre repítették a BÁCSVÍZ KVSC-t" – foglalta össze a LXIII. Serdülő Országos Bajnokság eseményeit Nagy Zoltán.

„A Kecskeméti Fürdő 2012. óta minden évben helyt adott valamely országos úszó bajnokságnak, és ezt a sorozatot 2019-ben is folytatni szerettük volna – tette hozzá Aczél Péter a BÁCSVÍZ KVSC elnöke.

Ennek érdekében tavaly decemberben pályázatot nyújtottunk be a Magyar Úszó Szövetséghez a rendezésre vonatkozóan, amelynek keretében a serdülő korosztály részére megszervezésre kerülő viadalra jelentkeztünk. Egyrészt ez a korcsoport országos bajnokságon még nem járt Kecskeméten, másrészt serdülőkorú versenyzőink már az előző évi, egy évvel idősebbek közt mutatott teljesítményükkel jelezték, hogy az idei országos bajnokságon kiemelkedő eredményre lehetnek képesek. Nagy öröm, hogy a várakozásokat túlteljesítve, hazai pályán nyertek országos bajnoki érmeket, és ezzel az országos bajnokság legeredményesebb vidéki egyesületeként zárhattuk a versenyt. Büszke vagyok rájuk, és a kiváló teljesítmények közül kiemelkedik Mészáros Dániel eredménye, aki az EYOF keretbe bekerülve a magyar válogatott tagjaként képviselheti majd egyesültünket és városunkat. Gratulálok mind a versenyzőknek, mind az edzőknek" – zárta sorait Aczél Péter.

Felkészítő edzők:

Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc