Emel Kupa

 

A hétvégén Baján szerepeltek a BÁCSVÍZ KVSC fiatal úszói, akik az Országos Bajnokságokra készülve az utolsó szintúszó versenyük előtt mérettették meg magukat amolyan csapatépítő nap keretein belül. A közös buszos utazás megadta a hangulatot a családias légkörű, több külföldi csapat által kedvelt EMEL Kupára. A versenyen sprint távokon mérte össze erejét 13 csapat 141 sportolója, akik közül a BÁCSVÍZ KVSC csapata a pontversenyben az előkelő 2. helyen végzett.

Valamennyi versenyszámban dobogóra állt kecskeméti sportoló. A 11 arany, 9 ezüst és 8 bronzérem mellett 8 oklevelet is szereztek a versenyzők. A nap zárásaként a 4x50 m-es leány gyorsváltó hatalmas szurkolás közepette elsőként csapott a célba. Külön örömet okozott Szabó Nóra eredménye, aki a 100 m-es mellúszásban megnyerte a Mezei Lajos emlékszámért járó serleget is, valamint a korosztályok legeredményesebb versenyzői közül Kosztolányi Anna, Gajári Márk és Mohay Janka is különdíjazásban részesült.

Éremszerzők: Czeglédi Diána, Czeglédi Zselyke, Gajári Márk, Kis Bence, Kosztolányi Anna, Mohay Janka, Szabó Nóra, Szilvási-Hazag Aliz.

Pontszerzők: Domján Noémi, Fodor Ildikó Amira, Hajagos Benjámin.

 

A hétvégén rendezték Győrben az Országos Úszó Diákolimpia döntőjét „A” kategóriában, ahol a BÁCSVÍZ KVSC úszói is nagy sikerrel szerepeltek.

50 méter mellúszás: Lajter Szabolcs (Katedra Általános Iskola) V. korcsoport 1. hely.

50 méter gyorsúszás: Mozsárik Levente (Móra Ferenc Általános Iskola Kerekegyháza) III. korcsoport 1. hely, 200 méter gyorsúszás 6. hely.

100 méter és 200 méter gyorsúszás: Magony Joshua (Református Gimnázium) V. korcsoportban 3. hely.

100 méter gyorsúszás: Kollár Bálint (Vásárhelyi Pál Általános Iskola) III. korcsoport 5. hely.

100 méter mellúszás: Márhoffer Soma (Bányai Júlia Gimnázium) IV. korcsoportban 6.hely, 200 méter mellúszás 7. hely.

100 méter hátúszás: Mácsai Dóra (Corvin Mátyás Általános Iskola) III. korcsoportban 11. hely, 200 méter hátúszás 14. hely.

 

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc

Hajrá KVSC!