bacsviz kvsc rpuob csapatkep

Szegeden második alkalommal rendezte meg a Magyar Úszó Szövetség a Rövidpályás Utánpótlás Országos Bajnokságot november 29. és december 2. között. A négynapos versenyen az ifjúsági, serdülő és gyermek korosztály úszott együtt.

Az előfutamok az összes évjárat egybevonásával zajlottak, majd este korosztályos döntőket rendeztek. A BÁCSVÍZ KVSC csapata 14 fővel indult és eredményes négy napot teljesített. Összesen 14 döntős helyezést értek el, melyből 2 alkalommal sikerült a dobogóra is felkapaszkodni. 

A legeredményesebb versenyző Mozsárik Levente volt, aki 50 méter férfi gyorson másodikként csapott célba. Különösen értékes ez az érem, hiszen tavaly serdülőként bronzéremig jutott, idén viszont az egy évvel idősebbek között szerepelt. Az ezüstérem megszerzése mellett 50 méter pillangón ötödik, 100 méter gyorson hatodik, 100 méter vegyesen pedig negyedik helyen zárt.mozsarik levente

Szilvási-Hazag Aliz volt a csapat másik éremszerzője, aki 200 méter női mellen meg tudta ismételni a tavalyi bronzérmet érő szereplését, amelyet a 200 méter vegyesen szerzett hatodik, valamint a 400 méter vegyesen elért nyolcadik helyezéssel tetézett.

szilvasi hazag aliz

Kovács Nóra teljesítménye is említést érdemel, aki fiatal gyermekként három döntőben is érdekelt volt: 200 mellen a dobogóhoz is közel került, végül negyedikként ért a célba, 100 méter mellen hatodik, 100 méter vegyesen hetedik lett.

További pontszerző eredmények:

Gróf Csaba. 50 méter férfi gyors 8. hely

Bali Dorottya. 50 méter női gyors 7. hely

Szabó Letti. 50 méter női gyors 7. hely

Mohay Janka. 400 méter női gyors 7. hely

Egyéni csúcsokat ért el Tarsoly Zsolt, Kubicsek Csenge, Kubicsek Kornél, Kaczkó Lilien, Osztényi Dániel, Szalontai Roland, Czeglédi Diána.

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bács Ferenc