IMG 6320

Az LXVII. Országos Serdülő Bajnokságot 2023. június 21-24. között Kaposváron rendezték. Ez a serdülő korosztály és fiatalabbak számára a legrangosabb hazai verseny.

A BÁCSVÍZ KVSC egyesületét 11 fő képviselte. A négy napos viadalon 7 „B", valamint 4 „A" döntős helyezés született.

Szilvási-Hazag Aliz 200 méter mellen volt a legesélyesebb, az előfutamban és a döntőben is szép egyéni csúcsot úszva csak 2 tizeddel maradt le a dobogóról. B döntőbe jutott továbbá 200 méter vegyesen, 100 méter női mellen, ahol szépen küzdve a harmadik és a negyedik helyen zárt.

Bali Dorottya 100 és 50 méter gyorson szintén B döntőt úszhatott, 100 méteren hetedik, 50 méteren hatodik lett. Czeglédi Diána 50 méter gyorson jutott a legjobb nyolc közé, majd az esti finálékban hatodikként zárt. B döntőben szerepelt továbbá 50 méter háton,100 méter, valamint 200 méter gyorson.

A BÁCSVÍZ KVSC női 4x100 méteres és 4x200 méteres gyorsváltói Szilvási-Hazag Aliz, Czeglédi Diána, Bali Dorottya és a még gyermek korosztályba tartozó Mohay Jankával az értékes ötödik helyet szerezte meg.

A versenyen indult és szép egyéni csúcsokat teljesített még: Szalontai Roland, Pintér Csaba, Osztényi Dániel, Tarsoly Zsolt, Gajári Márk, Kovács Tamás, Kaczkó Lili.

Nagy Zoltán vezetőedző az alábbiak szerint értékelte az elért eredményeket:

„A versenyen kisebb-nagyobb mentális nehézségeink adódtak melyekből most le kell vonni a megfelelő tanulságokat. Továbbra is közel vagyunk a serdülő korosztály legjobbjaihoz, amely biztató a jövőt illetően. Biztos vagyok benne, hogy a szép döntős helyezések mellett több számban bőven vannak még tartalékaink. Azon fogunk dolgozni, hogy ezt mihamarabb ki tudjuk hozni belőlük."

Döntős helyezések:

Szilvási-Hazag Aliz

200 méter női mell 4. hely

Czeglédi Diána

50 méter női gyors 6. hely

BÁCSVÍZ KVSC

4x200 és 4x100 méter női gyorsváltó 5. hely

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán. Bács Ferenc