BCSVZ KVSC X Aranyhomok Kupa csapatkp

A járványügyi helyzetnek betudhatóan közel egy év kihagyás után szervezhetett a BÁCSVÍZ KVSC egyesülete ismét úszóversenyt: a X. Aranyhomok Kupa 2021. január 30-31-én került megrendezésre a Kecskeméti Fürdőben. A rendezvényre rendkívül nagy volt az érdeklődés, a nevezést alig pár nappal a megnyitási lehetőség után máris le kellett zárni. A hétvégén népes és rangos mezőny gyűlt össze: 33 egyesület 641 versenyzője 2760 alkalommal rajtolt el és csapott a célba. A jelenlegi járványügyi helyzetnek megfelelően a verseny zártkörű volt és a vonatkozó szigorú szabályok teljeskörű betartásával zajlott.

A csapatok pontversenyét és így az Aranyhomok vándorkupát a BVSC-Zugló csapata nyerte 1131 pontot elérve, a második helyen a Kőbánya Sport Club végzett 663 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára az UTE csapata állhatott 401 ponttal.

Az egyéni versenyszámokban a BÁCSVÍZ KVSC versenyzői összesen 14 dobogós helyezést - 5 arany, 1 ezüst és 8 bronzérmet - szereztek.

Aranyérmet szereztek:

Lajter Szabolcs, Mohay Janka, Czeglédi Kenéz, Czeglédi Diána, Szilvási-Hazag Aliz

Ezüstérmet szereztek:

Mészáros Dániel

Bronzérmet szereztek:

Garajszki Máté, Szalontai Roland

Pontszerző helyen végeztek:

Pajor Franciska, Király Léna, Szabó Nóra, Bali Dorottya, Albert János, Osztényi Dániel, Szabó Levente, Csatári Nimród Bence, Gajári Márk, Kubicsek Csenge

Felkészítő edzők:

Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc