BÁCSVÍZ KVSC IFI OB csapatkép

 

2019. május 29 - június 1. között Kaposváron került megrendezése a XCI. Országos Ifjúsági Bajnokság, ami remekül sikerült a BÁCSVÍZ KVSC-s úszóknak. A rangos mezőnyben versenyzőink hat döntőben voltak érdekeltek.

Az első nap délelőttjén Gál Olivér 100 méteres mellúszásban nagyszerű időeredményt úszva verekedte be magát a döntőbe, ahol ezen az időn tovább javítva bronzérmet szerzett.

IFI OB Gál Olivér 3. hely

Mészáros Dániel 50 méter gyorson a nála két évvel idősebbek között a legjobb nyolc közé jutott és egyéni csúcsot úszva értékes pontokat szerzett.

A második és harmadik napon a 4x200 méteres (Magony Joshua, Mészáros Dániel, Demjén Bátor, Garajszki Máté) továbbá a 4x100 méteres (Magony Joshua, Lajter Szabolcs, Mészáros Dániel, Garajszki Máté) gyorsváltóink kerültek döntőbe. Mindkét fináléban a negyedik helyen végeztek. Kiemelkedő helyezés ez, mert mindkét váltóban négy versenyzőből három serdülőkorú.

A zárónapon Gál Olivér 50 méter mellúszásban magyar bajnoki címet szerzett. A BVSC-s Bőhm Sebestyént izgalmas versenyben pár századdal megelőzve sikerült megszereznie az első helyet.

IFI OB Gál Olivér 1. hely

A verseny utolsó számában a 4x100 méteres vegyes váltóban is bejutottak sportolóink a döntőbe (Garajszki Máté,Gál Olivér, Demjén Bátor, Mészáros Dániel), és végül az 5. helyen végeztek.

A délutáni döntők során, rendeztek „B” döntőket is, melyekben számos alkalommal voltunk érdekeltek:

Magony Joshua:

50 méter férfi gyors 6. hely,100 méter férfi gyors 6. hely, 200 méter férfi gyors 2. hely

Garajszki Máté:

200 méter férfi pillangó 5.hely, 200 méter férfi hát 1.hely, 50 méter férfi hát 5. hely

Lajter Szabolcs:

200 méter férfi mell 6. hely, 50 méter férfi mell 2. hely

2018-ban egy ezüstérmet, egy 5. és egy 6. helyet sikerült szereznünk az Országos Ifjúsági Bajnokságon. Az idei évben nagyot lépett előre a BÁCSVÍZ KVSC csapata a bajnoki cím, egy bronzérem és a négy döntős helyezés megszerzésével. Serdülőkorú versenyzőink idősebbek közti eredményes szereplése bíztató előjel a Kecskeméten 2019. június 19-22. közt rendezendő Országos Serdülő Bajnokságra.

Felkészítő edzők:

Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc