CsapatfotoA BÁCSVÍZ KVSC és a Kecskeméti Fürdő közös rendezésében 2018. december 20-22. között került megrendezésre az I. Kecskeméti Cikluszáró Úszóverseny, amely az első ilyen jellegű megmérettetés volt, és remélhetőleg hagyományteremtő jelleggel is bír a jövőt tekintve.

Az esemény különlegességét egyrészt annak időpontja adta - amely az országos bajnokságokon kívül a legfontosabb cikluszáró verseny az utánpótlás számára - másrészt, hogy a versenyszámokban a délelőtti előfutamokat a délutáni döntők követték.

Habár első ilyen jellegű rendezvényként kevesebb csapat és versenyző nevezett a szokottnál, de a délutáni döntők frenetikus hangulatot teremtettek a sportolók és szurkolóik számára.

Összességében 28 egyesület 240 versenyzője 1350 rajttal zárta az idei évet a Kecskeméti Fürdőben.

A hazai BÁCSVÍZ KVSC csapatának 37 versenyzője összesen 64 érmet szerzett - 17 arany, 22 ezüst és 25 bronz.

Nagy Zoltán, úszó szakosztály-vezető, edző értékelése az évzáró versenyről:

„Cikluszáróhoz illően minden versenyzőnket elég sok számban indítottuk, az volt a szakmai elképzelés hogy magas terhelés, sok rajt mellett tudjanak a fontosabb számaikban is jó időeredményt elérni. Ezt sajnos részben nehezítették sérülések, betegségek is.

Ennek ellenére azt látjuk, hogy egy-egy szám kimondottan jól sikerült, több úszónk meg tudta javítani az országos bajnokságon elért eredményeit. Emellett próbáltunk technikai, taktikai elemeket is gyakoroltatni, sok esetben akár az időeredmény rovására is. Ennek a jövő évi teljesítményben rendkívül fontos szerepe lesz. Az érmek szépen csillognak és darabszámot tekintve se lehetünk elégedetlenek, azonban tisztában kell lennünk vele, hogy a jövő évi országos bajnokságokon jóval nagyobb versenyhelyzet lesz. Szóval elég jó fel kell kötni a nadrágot...

A "kisebb" csoport teljesítményével - egy-egy kivételtől eltekintve - maximálisan elégedettek lehetünk, szépen zárkóznak fel oda ahová képességeik alapján predesztináltak. Sok esetben a sűrű program ellenére remek egyéni csúcsok születtek, valamint az is bizakodásra ad okot, hogy kevés tapasztalat ellenére a döntők folyamán is tudtak még tovább javulni. Kiemelten fontosnak gondoljuk, hogy ezt a kiscsoportot a lehető legnagyobb odafigyeléssel tanítsuk, gondozzuk, építsük. Egy ciklus elteltével úgy látjuk, lesz mire felépíteni azt a bizonyos piramist. Bács Ferenc edző pedig januártól érkezik, és ebben segít nekünk.”

Éremszerzők:

Bogdán Luca, Czeglédi Diána, Czeglédi Kenéz, Czeglédi Zselyke, Demjén Bátor, Farkas Janka, Garajszki Máté, Kerekes Luca, Kis Bence, Kollár Bálint, Lajter Szabolcs, Mácsai Dóra, Magony Joshua, Márhoffer Soma, Mészáros Dániel, Mohay Janka, Mozsárik Levente, Osztényi Dániel, Pajor Franciska, Pap Kata, Szabó Nóra, Szilvási-Hazag Aliz, Tóth Molli, Wórum Benedek

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán

CsapatfotoFotó: Czeglédi Imre